5 työkalua nettisivujen värien valintaan

TL;DR

Sisällys­luettelo

Näytä koko luettelo

Värien valinta nettisivuillesi ei ole vain esteettinen päätös, vaan se kommunikoi yrityksesi persoonaa ja arvoja ennen kuin kävijä on lukevat sanaakaan. Oikean väripaletin löytäminen voi olla haastavaa, mutta on olemassa työkaluja, jotka voivat helpottaa prosessia huomattavasti. Tässä artikkelissa esittelen viisi suosittua värintunnistustyökalua, jotka auttavat löytämään täydellisen väriyhdistelmän nettisivuillesi.

HueMint

https://huemint.com/

Nettisivun värit, Huemint

HueMint on ensimmäisenä listalla, koska se on suosikkini. Se on suhteellisen uusi tulokas, mutta aivan mahtava käyttöliittymältään. Huemintin avulla voit klikkailla uusia väripalettien läpi ja nähdä ne erilaisissa käyttötarkoituksissa.

Adobe Color Wheel

https://color.adobe.com/create/color-wheel

Nettisivun värit, Adobe Color Wheel

Adobe Color Wheel (tai Adobe Color CC) on ammattimainen työkalu, joka antaa sinulle mahdollisuuden luoda väripaletteja käyttäen väripyörää ja tunnettuja väriteorian sääntöjä. Vaikka Huemint on suosikkini, todellisuudessa käytän eniten tätä Adoben työkalua.

Voit siis valita ykkösvärin itse tai anna Adoben ehdottaa väriyhdistelmiä. Explore-toiminnon avulla voit myös hakea erilaisia väriyhdistelmiä. Kun löydät oikean värin, voit tietenkin tallentaa sen Adobe-kirjastoosi.

Canva Color Palette Generator

https://www.canva.com/colors/color-palette-generator/

Nettisivun värit, Canva

Canva tunnetaan matalankynnyksen photoshoppina. Canvan värityökalu on suunniteltu erityisesti luomaan väripaletteja kuvista. Lataa sovellukseen kuva ja anna Canvan tehdä taikansa. Se tunnistaa kuvan päävärit ja luo niistä väripaletin.

Color Hunt

https://colorhunt.co/

Nettisivun värit, Color Hunt

Color Hunt on työkalu, josta löydät helposti värejä sävyjen tai tägien perusteella. Voit selata tuhansia väripaletteja ja tallentaa suosikkisi. Sen yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä tekee värien valitsemisesta hauskaa ja helppoa.

Coolors

https://coolors.co/

Nettisivun värit, Coolors

Coolors on kaunis, mutta hyvin monikäyttöinen värityökalu. Se auttaa sinua löytämään, tallentamaan ja jakamaan väripaletteja muutamassa sekunnissa. Ominaisuudet jatkuvat ohjelman maksulliselle puolelle ja ammattilainen voi hyvinkin saada rahallensa vastinetta.

Muista saavutettavuus

Ei puhetta väreistä ilman mainintaa saavutettavuudesta. Monessa työkalussa on sisäänrakennettu kontrastin tarkastin. Sitä kannattaa ehdottomasti käyttää, jotta sivusta ja yritysilmeestä ylipäätänsä saadaan saavutettava. Nettisivun kehitysvaiheessa on nihkeää lähteä vaihtamaan värejä, kun saavutettavuustavoitteet eivät toteudu.

Nämä työkalut voivat olla erittäin hyödyllisiä, kun etsit täydellistä väripalettia verkkosivullesi. Kokeile eri työkaluja ja näe, mikä niistä sopii parhaiten sinulle ja projektillesi. Muista, että värit ovat voimakas tapa viestiä kävijöillesi, joten valitse ne huolellisesti.

Janne Parri Blogi
Janne Parri
Suunnittelija, yrittäjä
Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä: