Parhaat fontit nettisivuille

TL;DR

Sisällys­luettelo

Näytä koko luettelo

Nettisivujen suunnittelussa fontin valinta on tärkeä yksityiskohta. Se vaikuttaa ulkoasuun, luettavuuteen, tunnelmaan ja saavutettavuuteen. Alla on listattu Webflow-käyttäjien lempifontit viime vuosien ajalta. Suosio ei aina tarkoita parasta, mutta nämä fontit ovat listalla hyvästä syystä.

Roboto

Parhaat fontit nettisivuille - Roboto esimerkki

Roboto on erittäin suosittu fontti web-suunnittelijoiden keskuudessa. Se on ollut kärkisijoilla Webflow-käyttäjien keskuudessa jo useita vuosia. Roboto-perhe tarjoaa laajan valikoiman painoja, leveyksiä ja tyylejä, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan verkkosivujen suunnitteluun.

Libre Franklin

Libre Franklin fontti

Libre Franklin on moderni ja monipuolinen fontti, joka tuo klassisen amerikkalaisen kirjasintyylin tähän päivään. Se tukee sekä latinalaispohjaisia kieliä että ei-latinalaisia kieliä, kuten kreikkaa, kyrilliä ja arabiaa.

Raleway

Raleway fontti

Raleway on selkeä ja helposti luettava fontti. Windows ja Mac käyttikset sisältävät sen, ja voi Ralewayn ladata myös Google Fontsin kautta.

Muita huomionarvoisia fontteja

Web-suunnittelussa käytettyjä suosittuja fontteja ovat myös Inter, Source Sans Pro, Poppins, DM Sans, Playfair Display, Rubik ja Lora. Nämäkin löytyvät Googlen fonteista.

Miksi aina Google Fonts?

Kokeneempi suunnittelija kysyisi, että missä on klassikko fontit kuten Helvetica, Avenir ja Futura. Googlen fonttikirjasto loistaa helppoudellaan, sillä sieltä löydettäville fonteille et tarvitse maksullista lisenssiä. Yleensä asiakkasta riippuu, halutaanko fontteihin panostaa. Totuus on se, että monelle asiakkaalle riittää Googlen kirjasto. Haluan myös tähdentää, että Googlen fontit eivät ole huonolaatuisia vain koska ne ovat ilmaisia. Teitenkin vaihtelua löytyy, mutta fonttia ei kannata valita vain sen kuuluisuuden tai hinnan takia.

Valitse oikea fontti seuraavaan suunnitelmaasi

Valitse oikea fontti verkkosivustollesi tasapainottamalla luovuus, luettavuus ja saavutettavuus. Fontin valinnassa kannattaa ottaa huomioon paitsi visuaalinen vaikutus, myös se, onko se saavutettava, web-turvallinen fontti.

Janne Parri Blogi
Janne Parri
Suunnittelija, yrittäjä
Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä: