Mistä päheet nettisivut rakentuvat?

Kotisivujen tekijästä riippumatta näiden asioiden tulee olla kunnossa sinunkin sivuillasi.

Kävijöiden seuranta

Kävijöiden seuranta mahdollistaa faktoihin perustuvan päätöksen teon. Enää ei tarvitse mutuilla, tykkäävätkö ihmiset kirjoituksista tai miten he päätyvät ostamaan tuotteitasi. Tämä on vieläkin tärkeämpää, mikäli ostat mainoksia, jotka ohjaavat ihmiset sivuillesi.

Saavutettavuus

Hyvät sivut ovat kaikkien saavutettavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että sivut on suunniteltu ja kehitetty erilaiset rajoitteet mielessä pitäen. Viranomaisille saavutettavuus on määrätty laissa. Kaikille muille, se on vain oikea tapa tehdä nettisivuja.

Miksi Webflow-sivut?

Miksi Webflow Checkmark

Tekee ylläpidon ja muutokset helpoiksi.

Miksi Webflow Checkmark

Antaa lähes rajattomat visuaaliset mahdollisuudet.

Miksi Webflow Checkmark

Sivuston tekninen laatu ja nopeus ovat omaa luokkaansa.

Miksi Webflow Checkmark

Takaa mielenrauhan ja hyvät yöunet

Webflow vs. WordpressWebflown omat sivut
Nettisivut Webflow'lla Janne Parri

Webflow saanut kiitosta
mm. näissä lehdissä:

ForbesWebflow Fast CompanyWebflow TechCrunch

Milloin Webflow ei ole paras vaihtoehto?

Ei Webflow-sivuja Checkmark

Sivuillasi on WP:n päälle rakennettu sovellus tai olet muuten naimisissa Wordpressin kanssa.

Ei Webflow-sivuja Checkmark

Et ole tehnyt sivuja ennen, mutta nyt pitäisi tehdä nopeasti vakuttavat sivut omilla pikku kätösillä. (Kokeileppa vaikka Squarespacea)

Ei Webflow-sivuja Checkmark

Haluat itse koodata staattiset sivut alusta asti.

Jeppistä, mistäs voi pistää viestiä?

Mistäs hinnoista puhutaan? €€

Jokaisen sivuprojektin kohdalla voin luvata sinulle ainakin:

  • Päräyttävät sivut tietenkin
  • Sujuvan prosessin
  • Viikoittaiset tapaamiset
  • Seurantakoodien asennuksen
  • Käyttökoulutuksen
  • Ohjepankin
Laske Nettisivun hinta
Mistä tiedän tarvitsenko moista?
Mistä tiedän montako tarvitsen?
arviolta
???
€ (+alv)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Pyydä tarkempi tarjousKurkkaa Portfolioni
100%
Tyytyväisyys-takuu

Lopputulos ei miellytä =
ei laskua

Jeppistä. Takuu on aika selkeä ja sen voin antaa hyvillä mielin. Tämä siksi, että jynssään sivuja kunnes sinä olet niihin tyytyväinen.

Tässäpä vielä muutama yleinen vastaus!

Miksi hintasi ovat niin pienet?

Olen suoraan sanottuna halpa verrattuna moniin mainostoimistoihin ja nettisivupajoihin. Pystyn pitämään hintani kohtuullisina, koska toimin yksin kotitoimistosta käsin. Minun ei siis tarvitse maksaa myyjien tai hallinnon palkkoja eikä hulppean katutason toimiston vuokraa.

Toinen merkittävä tekijä on Webflow. Se mahdollistaa nopean kehityksen ilman vaativaa teknistä säätöä. Esimerkiksi Wordpressin kohdalla, joutuisin rakentamaan erikseen testiympäristön, asentelemaan lisäosia ja muokkaamaan tiedostoja useasta eri paikasta.

Miksi hintasi ovat niin suuret?

Löydät varmasti halvempiakin vaihtoehtoja sivuprojektillesi. Ymmärrettävästi näissä palveluissa reunaehdot ovat tiukat ja työ saattaa olla jopa liukuhihnamaista.

Hinnoittelen palveluni siten, että voin tehdä sivusi huolella. Tämä tarkoittaa mm. että minulle on käynnissä korkeintaan kaksi projektia yhtä aikaa. Voin myös taklata matkan varrella tulevat haasteet ilman, että pyydän siitä lisähintaa. Näidenkin lisäksi pidän huolen siitä, että sinun nettisivuillesi tulee harkittua sisältöä, joka ohjaa kohti tavoitetta.

Lopputuloksena on sivut, jotka oikeasti sujuvoittavat myyntiäsi. Sellaisista sivuista kannattaakin jo maksaa.

Osaatko tehdä "tylsiä" sivuja?

No juu tavallaan, mutta miksi haluaisit tylsät sivut. Jos kaipaat esimerkiksi uskottavuutta, niin se onnistuu ilman tylsyyttäkin.

Teetkö nettisivuja Wordpressillä?

En. Tai jos teen, niin sitten joku on huumannut minut. Tiedän oman osaamiseni ja se on hyvässä käytössä, jos pysyn erossa Wordpressistä.

Miksi toitota Webflow'ta niin paljon?

Olen kokeillut muita alustoja, enkä ymmärrä, miksi ihmiset edelleen käyttävät esim. wordpressiä. On siis aika opetella uusi parempi tapa tehdä nettisivuja.

Voinko helposti vaihtaa Webflow'sta pois?

Hitusen epäilen, että haluaisit ainakaan palata Wordpressin pariin. Jos joskus haluat vaihtaa alustaa, niin sisällöt saa helposti ulos Webflow'sta. Itse asiassa saat exportattua koko sivuston koodin ja voit ylläpitää sivuasi vaikka omalla palvelimellasi.

Mitkä ovat Webflow'n heikkoudet

Webflow'n heikkoudet ovat pitkälti yksittäisiä puuttuvia ominaisuuksia.

Se ei esimerkiksi tue uuden sukupolven kuvamuotoja (vielä). Blogissa ei ole oletuksena kommentointimahdollisuutta. Verkkokauppa onnistuu hienosti, mutta suomalaisia verkkopankkeja ei saa maksutavoiksi. Monikieliset sivut pitää tehdä kolmannen osapuolen softalla (niin kuin kaikissa muissakin alustoissa).

Verkkokauppa, kommentointi ja monikielisyys ovat asioita, joihin on olemassa erittäin päteviä ratkaisuja. Nämä ratkaisut (eli sovellukset) säästävät aikaasi, vaikka yleensä maksavatkin. Jos olet tosissasi jostain näistä ominaisuuksista, sinun kannattaa joka tapauksessa valita jokin erillinen softa hoitamaan sitä.

Voinko tehdä verkkokaupan Webflow'lla

Kyllä. Verkkokauppa onnistuu hienosti ja se rakennetaan pitkälti samalla tavalla kuin muut dynaamiset sisällöt Webflow'ssa.

Webflow'n omassa verkkokaupassa on kuitenkin yksi merkittävä puute meille suomalaisille. Sinne ei nimittäin saa suomalaisia verkkopankkeja maksutavoiksi. Jos tämä ei ole asiakkaillesi ongelma, niin hyvä homma. Jos on, niin lue vaihtoehdot.

Jos olet perustamassa oikeasti puhdasta tai merkittävän kokoista verkkokauppaa, hyppää suosiolla Shopifyn kelkkaan. Voit edelleen tehdä normaalit sivut Webflow'lla jos haluat. Shopify-kauppa voi elää esimerkiksi alidomainilla kuten kauppa.sivusi.fi.

Jos haluat kokeilla yhden tai kahden tuotteen myyntiä, niin Holvi on oikein pätevä vaihtoehto siihen. Holvilla on muitakin hyviä puolia ja pääset helposti alkuun.

Siirtyykö vanhan sivun sisällöt uudelle sivulle?

Tottakai. Wordpressistä saa artikkelit helposti ulos. Webflow'n päässä tietoa saa helposti taas sisään. Ainoat hankaluudet tulevat, jos vanha sivustosi käyttää jotain hyvin pientä tai vanhaa julkaisujärjestelmää.

Kauanko sivuston tekemisessä kestää?

Viikko, kuukausi tai kaksi. Jos teen sivuston huolellisesti pohjatöineen, kestää siinä yleensä noin kaksi kuukautta. Jos sinulla on valmiina tarkat piirustukset sivuistasi ja kuvat sekä tekstit pilvessä, minulla menee noin viikko sivuston pystyttämisessä.

Sivuston suunnittelu on kuitenkin se vaihe, jossa poikkeukselliset sivut tehdään. Toisin sanoen hyvää sivustoa ei tehdä ilman perusteellista suunnittelua.

Miten nettisivuprojekti etenee?

Kaikki nettisivuprojektit pitävät sisällään suunnittelun, kehityksen ja julkaisun. Hieman tekijästä riippuu, kauan aikaa menee mihinkin vaiheeseen.

Minun kohdallani huolellinen nettisivuprojekti etenee seuraavasti. Ensin tapaamme ja käsittelemme sinun tarpeitasi, jonka jälkeen lähetän sinulle tarjouksen. Voit myös pyytää tarjouksen täältä.

Itse projekti alkaa aloituspalaverilla. Siinnä käymme läpi yritystäsi, teidän asiakkaita ja teidän mieltymyksiä. Niiden avulla pääsemme testaamaan erilaisia tyylejä.

Kun tyyliä on testattu, pääsemme suunnittelemaan varsinaista sivustoa. Sivun rakentaminen alkaa vasta, kun suunnitelma on valmis tai hyvin pitkällä. Tässä vaiheessa ulkoasu ja sisällöt pitäisi olla valmiina ja projekti on jo maalisuoralla.

Lue ihmeessä lisää prosessista, sillä se takaa hyvät tulokset.

Pystytkö tekemään myös tekstit sivuilleni?

Jokaiseen projektiin kuuluu ns. sisältökonsultaatio. Se tarkoittaa sitä, että autan teitä tekstien kanssa. Jos haluatte, että kirjoitan kaikki tekstit puolestanne, niin sekin kyllä onnistuu.

Kirjoitan itse paljon ja säännöllisesti. Lähestyn nettisivujen tekstejä mainostekstien ja konversio-optimoinnin näkökulmasta. Toisin sanoen sanat ohjaavat sivusi vierailijaa kohti ostoa.

Entä jos en pidä sivuston ulkoasusta?

Huolellinen pohjatyö ennaltaehkäisee tämän tilanteen. En siis katoa luovaan mökkiini ja ilmesty sieltä kolmen kuukierron jälkeen valmiin sivuston kanssa. Käytän työkalunani tyylimaisemia, joiden avulla saat makua lopullisesta ulkoasusta. Prosessin jokaisessa vaiheessa pidämme huolta, että ulkoasu etenee oikaan suuntaan.

Jos jostain syystä et tämänkään jälkeen pidä sivustosta (näin ei ole koskaan käynyt), on nettisivuilla myös 100% tyytyväisyystakuu.

Tuleeko hintaan vielä lisäkuluja tai lisätyötä?

Ei. Sopimuksessa on kiinteä hinta, joka on sidottu ominaisuuksiin. Eli jos tarvittavia ominaisuuksia ei ilmesty lisää, niin ei ilmesty hintaakaan.

Minun työni lisäksi joudut maksamaan Webflow'sta (noin 180€/vuosi) ja domainista (noin 15€/vuosi). Saatat myös tarvita esimerkiksi ohjelman, joka hallitsee sivujesi kieliversioita. Erittelen nämä kulut aina tarjouksessa.

Muita ylläpitokuluja ei tule. Webflow on siitä hyvä alusta, että se pysyy ajan tasalla ja pystyssä ilman, että sitä käy säännöllisesti säätämässä.

Onko sivustolla jatkuvia kuluja?

Minulle sinun ei tarvitse lähetellä rahaa kuukausittain. Ainoat jatkuvat kulut tulevat Webflow'n tilauksesta (noin 180€/vuosi) ja domainista (noin 15€/vuosi). Lisäksi jotkin edistykselliset ominaisuudet vaativat oman softansa, mutta ne käydään läpi jo tarjousvaiheessa.

Miten maksu tapahtuu?

Maksu tapahtuu lähtökohtaisesti kahdessa erässä. Ensimmäisen laskun lähetän, kun sopimus on allekirjoitettu ja toisen ennen sivuston julkaisua.

Laskut lähetän mieluusti verkkolaskuna, mutta muutkin tavat kyllä onnistuvat.

Voinko lisätä kotisivuilleni itse sisältöä?

No todellakin. Projektin alussa käymme läpi yleisimmät asiat, joita haluat sivuillasi muokata tai lisätä. Näin teemme arjestasi helppoa. Lisäksi saat minun tekemän videopankin, jonka avulla voit tehdä vaikka kokonaan uusia yksilöllisiä sivuja.

Osaanko minä käyttää Webflow'ta?

Kyllä. Jokainen projekti sisältää käyttökoulutuksen ja ohjepankin. Lisäksi Webflow'sta on helppo käyttää. Siinä on kaksi puolta, joista toinen (Editor) on helpompi käyttää kuin Facebook. Sieltä voit muokata tekstiä ja kuvia hyvinkin helposti. Vaikeampi puoli on nimeltään designer, ja senkin vio oppia.

Ehditkö vastaamaan kysymyksiini?

Kyllä. Oikeastaan, voi olla että olen jo vastannut sinulle. Kun tilaat sivuston minulta, lisään sinut videokirjastoon. Siellä olen vastannut kaikkiin yleisimpiin kysymyksiin, joita asiakkaani ovat kysyneet. Näin ollen, jos keksit täysin uuden kysymyksen, minulla on hyvin aikaa vastata siihen.

Paljon sinulta löytyy kokemusta?

Tein ensimmäisen sivuni vuonna 2016. Minäkin aloitin Wordpressillä ja olin hyvin innoissani. Sitä seurasi useita WP-sivuja ja tuskaisia tunteja. Päivätyöni oli vielä jonkin aikaa mainonnan ja markkinoinnin parissa.

Mysteerillä pääsin toden teolla työstämään sivustoja. Pääsivun ylläpito ja optimointi oli vastuullani. Siinä oli hommaa, sillä meillä oli parhaimmillaan kuusi toimipistettä, verkkokauppa ja kymmeniä tärkeitä sivuja. Sivujen rakentamisen lisäksi tein konversio-optimointia, hakukoneoptimointia ja sisällöntuotantoa.

Olisin hypännyt pelkkien nettisivujen pariin paljon aikaisemmin, jos olisin löytänyt Webflow'n nopeammin. Mietin Wordpress-pajan aloittamista, mutta en halunnut tapella WP:n kanssa aamusta iltaan.

Nyt noin viisi vuotta myöhemmin voin ilolla keskittyä päräyttävien nettikokemusten suunnitteluun.

Kaksi tietä kohti sivuja,
joista voit olla ylpeä.

1. Pistä viestiä, niin jutellaan ihan rennosti.

Ei hätää, en ole mikään myyjä. Korkeintaan innostunut nörtti.

Jes mahtavaa! Vastailen viestiisi piakkoin.
Jokin meni pieleen. Viitsitkö vielä tarkistaa, että kaikki kentät on täytetty ja kokeilla uudelleen.

2. Pyydä suoraan tarkempi tarjous

Täyttele pikainen kaavake, niin saan laskettua sinulle tarkan hinnan.

Hyppää kaavakkeeseen...
Nettisivut yritykselle - ota yhteyttä