Webflow vs Wordpress nopeustesti

TL;DR

Sisällys­luettelo

Näytä koko luettelo

Olen jo aiemmin saarnannut Webflown ja Wordpressin eroista. Yksi merkittävimmistä eroista on sivuston nopeus. Wordpressistäkin saa nopean, jos sille osaa tehdä oikeat temput. Itse kuitenkin hyppäsin Webflow'hun, kun en jaksanut enää tapella Wordpressin kanssa. Nyt katsotaan olinko vain markkinoinnin uhri vai pitääkö nopeusväitökset paikkansa.

Miten testi toimii?

Teen Webflow'lla ja Wordpressillä yhden julkaistun sivun, joka sisältää otsikon, tekstikappaleen ja kuvan. Tämän jälkeen sivu ajetaan Google Pagespeed Insight-, Pingdom tools- ja GTmetrix-työkalujen läpi. Testit ajetaan läpi kolmesti käyttäen samaa päätelaitetta ja internetyhteyttä. Webflow on kaikessa yksinkertaisuudessaan omana kilpailijana, mutta Wordpressin leiristä löytyy vaihtelua.

Wordpressin variaatiot tässä testissä ovat:

  • Wordpress (5.5.1) Twenty twenty -teemalla ja Hostingpalveluiden halvimmalla webbihotellilla
  • Wordpress (5.5.1) Air-light-teemalla ja Hostingpalveluiden halvimmalla webbihotellilla
  • Wordpress (5.5.1) Hello Elemenor -teemalla, Elementor-lisäosalla ja Hostingpalveluiden halvimmalla webbihotellilla
  • Wordpress (5.5.1) Twenty twenty -teemalla ja Hostingpalveluiden halvimmalla Wordpress-optimoidulla webbihotellilla
  • Wordpress (5.5.1) Air-light-teemalla ja Hostingpalveluiden halvimmalla Wordpress-optimoidulla webbihotellilla
  • Wordpress (5.5.1) Hello Elemenor -teemalla, Elementor-lisäosalla ja Hostingpalveluiden halvimmalla Wordpress-optimoidulla webbihotellilla

Tulokset

Kaikkien testien tulokset voit katsoa taulukko muodossa täältä:
https://docs.google.com/spreadsheets/...

Latausnopeuksissa Webflow päihitti muut kokelaat varsin suvereenisti. Twenty Twenty -teemalla ja optimoidulla palvelimella varustettu WP-asennus pääsi ajoittain samoihin nopeuksiin. Selvää oli myös se, että WP-optimoidusta palvelimesta oli selvästi hyötyä.

Webflow vs wordpress latausnopeus
Webflow vs Wordpress latausnopeus

Testien antamat arvosanat puhuivat samaa kieltä. Webflow peittosi Wordpressin tasaisella suorittamisella. Jälleen optimoidusta palvelimesta oli hyötyä, mutta se ei riittänyt kisan voittoon.

Webflow vs Wordpress nopeustestien arvosanat
Webflow vs Wordpress nopeustestien arvosanat

Muutama sana Wordpressin puolesta

Testin jälkeen viilasin vähän nopeinta WP-asennusta. Säädin välimuistia ja kooditiedostojen pakkausta hallitseviaa esiasennettua lisäosaa ja asensin vielä CDN palvelun käyttöön. Tulokset olivat varsin hyvät tämän säädön jälkeen. GTmetrix ja Pingdom näyttivät samoja lukuja kuin Webflow'n kohdalla. Google Pagespeed Insight antoi 100/100 arvosanan, jota ei kovin usein näe. Webflow oli testissä yltänyt 100/99 arvosanaan.

Wordpressistä kyllä saa nopean, mutta sen eteen on nähtävä vaivaa ja tehtävä teknisiä säätöjä. Jos sille tiellä lähtee, niin kannattaa tietää mitä tekee.

Jälkipyykki

Tämä testi ei edusta todellista tilannet. Yleensä sivut on pystyssä ja sinne on kasaantunut sisältöä ja virityksiä vuosien varrelta. Tässä testissä oli tarkoitus selvittää kumpi alusta on lähtökohtaisesti nopeampi. Tämän takia sivuille ei tehty juuri mitään viilauksia.

Sivuston nopeus ei ole kaikki kaikessa. Jos sisältösi on kuraa, ei nopeudellakaan ole juuri väliä. Jos sisältösi on timanttia, voi sillä saada anteeksi hitusen hitaammankin sivun. Moni yritys on kuitenkin tilanteessa, jossa molempien pitäisi olla priimaa ja toivottavasti tämä testi auttoi tässä tehtävässä.

Janne Parri Blogi
Janne Parri
Suunnittelija, yrittäjä
Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä: